17.nap-egy újabb lépcsőfok- Zsófi

Az a baj az ünnepekkel, hogy az elmúlásukkal egy időben nem tűnik el a hűtőből a sok finom falat és süti… Ezzel még nem is lenne semmi gond, de sajnos hajlamos vagyok a “jóból a több még jobb” gondolat megvalósítására így bizony igen- igen erős olykor a kísértés. :/

Pedig mióta rendszeresen tappolok azt vettem észre, hogy jóval kevesebb étellel is beérem, hamarabb jóllakom. Ráadásul, ha épp bűnöztem (inzulinrezisztensként ez azt jelenti, hogy vagy nem rendszeresen, időben, vagy nem a megfelelő minőségű, számomra előírt ételt eszem, szóval így elég könnyű bűnbe esni…) egy- egy HD és butterfly gyakorlat  még az ilyenkor szokásos rosszulléteket is segít megelőzni, vagy elmulasztani, ami igen nagy szó.

Tekintve, hogy az alatt a két év alatt, amióta az IR diétát tartom egyetlen mozgás forma sem tudott nekem ebben ilyen mértékben segíteni, bizony le vagyok nyűgözve! 🙂

De nemcsak ez segít a megfékezésemben, hanem a gondolat is, ha már ennyit dolgozom, küzdök, izzadok  ( a talajos 3. edzés ma is kemény volt, a hasizmom minden millimétere pihenésért könyörgött:) azért, hogy újra jól nézzek ki és büszkének, magabiztosnak érezhessem magam a saját bőrömben, ne tegyem már tönkre mértéktelen sütifalással.

Lám, eddig többek között megtanultam, ha valami fontos, azt már reggel (sőt előző este) óta észben kell tartani és bizony úgy kell szervezni, irányítani a nap eseményeit, hogy arra jusson idő. Most pedig, a 17. napon már tényként írhatom le az étkezési szokásaim megváltozásának kezdetét és még hátra van kb. két hét.:)

Újabb lépcsőfok ez. Egy újabb előre lépés, hogy a célomat ne csak elérjem, hanem fent is tartsam. 🙂

 

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .