2016 Safety Harbor első nap

Tcsüt1-Tapp Fitnesz és Wellness hétvége első nap
Az időeltolódás még kissé megviselt ezen a napon. Korán keltem, olyan 6 körül. csüt3Félve kérdeztem Jennifert, hogy lenne-e kedve megnézni a kikötőben a napfelkeltét… Hát szegényt felébresztettem, de mikor kinéztünk az ablakon láttuk, hogy a napot nem nagyon fogjuk látni, mert borús, sőt szitál is az eső.  Ha már felkeltünk, azért kimentünk a kikötőbe, hátha látunk rozmárokat.

Reggelire az előző napi hajókázásról megmaradt vacsorát ettük a teraszon. Pár pillanatra magára hagytuk az ételt és mire visszanéztünk néhány madárka már lelkesen csemegézett belőle. Ennyit a reggeliről. csüt23Még volt kis időnk a regisztrációig, így elmentünk vásárolni. Egyik tréner barátunknak nem érkezett meg a csomagja, így egy ruhásbolt felé vettünk az irányt (TJMaxx). Sikerült néhány kedves ajándékot találjak a gyerekeknek, angol mesekönyvet a kis diákjaimnak. De az idő olyan gyorsan eltelt, nem volt idő mindent átnézni.

11-től már gyülekező volt és menni kellett beregisztrálni magunkat a hétvégére és ekkor kaptuk meg a „goodie bag”csüt4 csomagot, amiben sok-sok termékminta, finomság lapult. Mire odaértünk már vártak is rám, mert kiderült néhány T-Tappolónak én lettem kinevezve mérőnek. A Retreat első napján szoktunk mérni és az utolsó napon is. Ha hiszitek, ha nem, de hatalmas változások szoktak ezalatt a pár nap alatt is történni. Sőt, ha a sok torna után pár napot pihennek és egy hét után újra érnek, a centik még tovább csökkennek. Az én mérésem most csütörtökön esedékes, nagyon várom az eredményeket.

csüt6A megnyitó után büfé stílusú ebéddel vártak minket. Hát a képek magukért beszélnek… El tudnám viselni, hogy minden nap így ebédeljek.csüt14

Ebéd után kezdődött az ismerkedés és a bemutatkozások. Mindenki felment a színpadra és elmesélte, hogy mit adott neki a T-Tapp és miért hálás. Ezeket a történeteket hamarosan a you tube-on is meg lehet majd nézni, akkor készítek belőle egy összefoglalót. Teresa mindig a színpaddal szemben, a lépcsőkre ül le, és onnan hallgatja a történeteket és pityereg, meghatódik és átérzi mindenki történetét.

csüt10Sokáig őrlődtem, hogy én is felmenjek-e. Nem éreztem túl jól magam. Minél több ember történetét hallottam, annál jobban előjöttek belőlem a sérelmek. Ezekről nem sokat meséltem eddig senkinek. Nagyon megfájdult a fejem, gyorsan vert a szívem és mellkasom is fájt. Szerencsére sok jó barát és orvos és hozzáértő ember volt jelen, mind segítettek. Ez az, amit nagyon nehéz megszokni, a kedvességet és a sok segítséget. Segítettek légzéstechnikával, illóolajjal, magnézium spray-vel és talpmasszázzsal. csüt13Hát ez utóbbi feledhetetlen volt. Mindig is lenyűgözött, hogy hogy lehet összeköttetésben a fejem és a nagylábujjam belső fele. A lényeg, hogy a masszázs során nem derült ki semmi komoly baj, csak annyi, hogy stresszes vagyok és a nagy változás (időeltolódás, pozitív közeg, újfajta ételek, érzelmi hatás, valamint a hormonjaim) így van kihatással rám. A talpmasszázs pillanatok alatt elmulasztotta a fejfájásomat és sokkal jobban lettem tőle. Közben viszont mentek a nagy teremben a bemutatkozások. A vége felé én is bemerészkedtem. Többen kérleltek, hogy menjek fel, kíváncsiak az én történetemre. Végül utolsóként mentem fel a színpadra. Hogy miről meséltem ott fent, azt majd egy külön bejegyzésben fogom elmesélni. De annyira kedves és átérző volt mindenki, még Teresa is. Hogy leírni nem lehet. Tényleg záporoztak a könnyek mindenkinél.

csüt5Végre eljött a vacsora ideje, amit a nagyteremben fogyasztottunk el. Majd Teresa segített tippekkel, hogyan nézzünk ki jól a fényképeken. Mivel majdnem 20 évig dolgozott a divatszakmában, tudja, hogy miről beszél. Sok-sok tanácsot kaptunk tőle. A workshopokon szívesen megmutatom és  megtanítom a praktikákat.

csüt16Teresa után egy nagyon híres fodrász jött a színpadra: Brent Hardgrave. Nagyon híres a száraz hajvágásairól, jól bánik az ollóval és a hajpótlásokkal. Sajnos megint rosszul voltam, így nem tudtam végig nézni az előadását.

 

Szóval ez a nap sem volt unalmas. Tele volt érzelmekkel és felszakadt sebekkel, amik már gyógyulóban vannak.

Majdnem kifelejtettem a legfontosabbat. Stephanie Robinson egy nagyon kedves tappoló társunk pár éve meghalt az emlékére egy tombola sorsolást tartanak, aminek a befolyt összegéből minden évben segítséget nyújtanak rászorulóknak, hogy lehetősége legyen eljutni a retreat-re. Tavaly Hella is így jutott ki nyertesként, a repülőjegyét fizették ki neki, a szállás és egyéb költségek a nyereménye része voltak. Az alábbi képeket látható a sok-sok felajánlás, köztük Hella remekműve is, a bordó fali kép.

csüt11csüt8

 

Remélem holnap is velem tartasz az emlékezésben.csüt7És végül a goodie bag tartalma…

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!