Az én történetem, ahogy még senkinek nem meséltem el

2016. augusztus 4.

Safety Harbor – bemutatkozó este

Hogy mi is érlelődött bennem, miközben hallgattam a többiek csodás történeteit. Hát az, hogy mennyire nagyszerű dolog van a kezemben és egyedül nem vagyok képes ezt elterjeszteni Magyarországon. Kicsi vagyok ehhez. Miközben potyogtak a könnyeim az érzelmektől láttam a kedves arcokat, barátokat, amint kérlelnek, hogy én is osszam meg a történetemet.

Végül belementem és nem bántam meg. Most megosztom veletek amire emlékszem, de közben egyéb gondolatok is beleszövődnek, amik ott és akkor nem jöttek elő, főleg angolul nem.

Utolsóként mentem fel a színpadra. Bemutatkoztam és elmeséltem, hogyan bukkantam a T-Tappra.

2010-ben találkoztam vele először egy online fórumon. Otthoni tornát kerestem, amit a kisfiam mellett itthon is tornázhattam. Próbálkoztam már előtte más módszerrel is, sőt személyi edzővel is dolgoztam. Szörnyű élmény volt. Első edzésnap után a sürgősségin kötöttem ki. Szúrt a mellkasom és nagyon rosszul voltam.  Az orvosok szerint szívizomláz, túlerőltettem magam. Hát ennyit a személyre szabott tornáról.

Szóval a T-Tappot kipróbáltam, párszor tornáztam csak, mikor anyukám megkérdezte, hogy fogytam-e? Mondtam neki, hogy nem, csak egy új tornát kezdtem el. Jól esett, hogy észrevették a változást.

Ekkor még nem voltam következetes tappanó, néha-néha tornáztam csak, pedig ésszel tudtam, hogy hatékony a torna és jobban is vagyok tőle.

Majd 2012-ben beneveztem a 60 napos kihívásba, aminél az én kategóriámban egyik nyertes lettem. Sajnos akkor nem volt még alkalmam kijutni Floridába, még nem volt Stephanie Robinson alapítványi segítség. De akkor eltökéltem, hogy megcsinálom. A fórum, ahol sokan tappoltak lassan kihalt. Nehéz volt megszokni, hogy itt tényleg a kevesebb több és nem kell a haladó gyakorlatokra előresietni, az alapok is nagyszerű eredményeket hoznak. De szerintem a legnagyobb gond a nyelvi akadály volt.

Ekkor tudatosult bennem, hogy mit is akarok. Megmenteni Magyarországnak a T-Tappot. Mivel tanár vagyok, nagyon szeretek tanítani, mivel angol tanár vagyok, a nyelvet is ismerem és mivel már próbáltam a T-Tappot, és szeretem, ez a három indok elég volt a tervhez: T-Tapp tréner akarok lenni.

Hát a komoly elkötelezettséghez sok-sok anyagi forrás is kellett. Itthoni sportedzői tanfolyam (a sors pikantériája, hogy épp fitnesz-testépítő edző lettem ilyen kellemetlen elő élményekkel), kinti mentorálás Skpye-n keresztül, repülőjegy Floridába, kint tartózkodás – szállás – vizsgadíj és az összes DVD-t meg kellett venni. Az összeg hatszámjegyű lett a végén, de összehoztuk. 2013 októberében hivatalosan T-Tapp tréner lettem.

Tudom, hogy sokatoknak gondot jelent a nyelvi gát, hogy nem értitek a videókat és még ezen felül a DVD-k ára sem alacsony. De ennek is oka van. Ha filléres tételt veszel, biztos hamarabb kukába kerül, mint az, amire sokat költöttél. Azért küzdöttem, hogy legalább élő szóban tudjak segíteni magyarul.  Mióta levizsgáztam mindig jöttek a kérdések, mikor lesz már végre magyar DVD? Miért nem csinálok saját videót? (ez lassan elérkezik végre)

Szóval a vizsga után nagy lelkesen vágtam bele a T-Tapp terjesztésébe: ebook, workshopok, heti tornák… Lelkes voltam, de belül mindig is féltem.

Hogy mitől?

  • Hát attól, ami az egyik workshopon be is következett.
  • Tudom, hogy nem vagyok szupermodell alkat.
  • Mindig is gondjaim voltam a testemmel.
  • Nem vagyok megelégedve magammal.
  • Többször megkérdőjeleztem magamban, hogy elég jól nézek-e ki ahhoz, hogy tornát oktassak?
  • El fognak-e fogadni így is, hogy rajtam még nem tökéletes a T-Tapp hatása?
  • Lehetek-e a T-Tapp magyarországi trénere, ha nem tökéletes az alakom?

Szóval az egyik workshopon még nem öltöztem át, nem volt rajtam a T-Tappos pólóm, bejött egy hölgy és pár másodperc után megkérdezte, kis gúnnyal az arcán, hogy „Te lennél az oktatónk?” Azóta lehet, hogy ő már el is felejtette az egészet és nem is úgy értette, de akkor és ott nekem ez nagyon mellbe vágott. Annyira, hogy utána fél-egy évig nem is tartottam workshopokat, heti órákat sem. Sőt, még itthon sem tornáztam a T-Tappra. Abbahagytam!

Én, aki ennyit fáradoztam érte anyagilag, tanulásilag, érzelmileg.

csüt10Hát látnotok és hallanotok kellett volna azt, ami ekkor történt a bálteremben! Síri csend lett, mindenkinek leesett az álla. Nem értették, hogyan lehetett valaki ilyen bántó és sértő. Még Teresa is meglepődött, ugyanis ő sem tudott róla, hogy kis időre kihagytam a trénerséget. Ekkor átvette a szót tőlem pár percre és megnyugtatott és lelkesített. Majd elmesélt valamit. Sokan vannak, akik keményen edzenek, hajtják magukat és órákat töltenek edzőteremben, Jillian Michaels féle tornákra tornáznak (ha nem ismernéd, olyan kemény, mint itthon Rubint Réka) és nem érnek el eredményeket. Hogy miért? Mert kimerítik magukat és a hormonjaik, mellékveséjük feladja a szolgálatot. Nem mindenkinek való az a mozgás. Sokkal jobb, ha figyelsz a tested jelzéseire és megtalálod a neked megfelelő mozgást. A T-Tappal nem terheled túl magad, nem égeted a mellékveséket és gyulladást sem teremtesz a szervezetedben.

Elmesélte, hogy ő direkt úgy válogatja meg a trénereit, hogy minden testtípus képviselve legyen, mert az a lényeg, hogy mit hozol ki belőle és mennyire feszes a tested a mérettől függetlenül. És nagyon büszke arra, hogy a trénere vagyok.

Egy tréner megkereste Szlovákiából, akinek már van több torna DVD-je, de kipróbálta a T-Tappot. Képzeljétek, T-Tapp tréner akar lenni, mert jobb eredményeket ér el vele, mint a saját edzéseivel. Megkért Teresa, hogy figyeljek erre a trénerre, nehogy megfelelő képzés nélkül kezdje el oktatni a T-Tappot.

Majd szépen lassan túltettem magam rajta és visszatértem a tornához és újra elkezdtem a heti órákat, felkéréseket is kaptam rendezvényeken szerepelni. Azért a gát, hogy nem vagyok fitnesz alkat mindig bennem maradt.eredményem

2016 elején diagnosztizálták nálam az inzulin rezisztenciát, egyéb hormonális problémákat. Ekkor határoztam el, hogy változtatnom kell. Többször és több módszerrel próbáltam már lefogyni (Norbi, Alexandra, Kilófaló) Mindegyikkel sikerrel jártam egy ideig, de nem maradtak tartós eredményeim. Most a ketogén diéta  mellett döntöttem, ami néha paleósra váltott. A 60 napos kihívásra is beneveztem. A 2 hónap alatt sikerült 9 kilótól és 53 centitől megszabaduljak.

A hormonterápiával foglalkozó kedves barátom szerint csoda, hogy gyógyszer és táplálék kiegészítők nélkül tudtam ilyen eredménynek mellett fogyni, pláne, hogy ennyit.

A kihívás óta még néhány kilótól sikerült megszabaduljak, táplálék kiegészítőket, vitaminokat szedek és sokkal jobban érzem magam. Még messze a cél, de már tudom, hogy az én utamon és jó úton járok.

Majd megköszöntem a sok segítséget Teresának és a tréner barátaimnak és lementem a színpadról.

Ekkor elöntöttek a könnyek és képzeljétek: sorban álltak az emberek a színpadnál, hogy átöleljenek és megnyugtassanak és elmondják, hogy nem is értik azt a hölgyet, hogy mondhatott ilyet, mert hogy hatalmas kisugárzásom van és csak úgy ragyogtam és látszik, hogy szívvel-lélekkel törődöm az emberekkel. Átöleltek és a fülembe súgták, hogy megérintette őket a történetem, és átérzik a fájdalmamat, mert ők is ezen mennek keresztül – önértékelési gondjaik vannak, nem fogadják el a testüket.

Ez az este megerősített lelkileg, testileg egyaránt. Feltöltődtem szeretettel, elfogadással és hittel. Most már tudom, hogy nem kell mindenkinek megfeleljek, nem lesz mindenkinek megfelelő a T-Tapp. De, ha már néhány embernek meg tudom mutatni, hogy mire képes ez a módszer, már akkor megérte.

Mindenkinek szívből ajánlom kipróbálásra, főleg ha hormonális, ízületi problémája van. Hamarosan elérhető lesz 3 gyakorlat magyarul és feliratosan is néhány edzés. Remélem így már könnyebben bele mertek vágni a T-Tapp kipróbálásába.

magabiztosan

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!