Karen M: less to lose 50 év felettiek – kategória nyertes


Karen M. történetét eredetiben ide kattintva olvashatod

397photoFront2karen

Gyerekként farmon nőttem fel, ahol apámnak volt egy hatalmas szerszámos ládája tele szerszámokkal. Fogalmam sem volt, hogy melyik szerszámot mire is használta az apukám. Elég sok szerszáma volt és mindnek megvolt a maga feladata. Némelyiket gyakran, másokat ritkábban használta. Néhány különleges feladattal bírt, és többször volt, hogy egyet kipróbált, de mégis egy másikat használt,  mert nem úgy dolgozott, ahogy szerette volna. Mindannyian valahogy így vagyunk, ha talált egy olyat ami bevált, akkor az a kedvence lett és gyakrabban használta, mint másokat.

Nekünk is van egy szerszámos ládánk, ugye? Lehet ez akár egy hatalmas családot táplálni kis pénzből, kijönni emberekkel, sikeresen megcsinálni az elvégzendő feladat listát, formába kerülni, vagy bármi más. Mindenkinek megvan a maga tippje, trükkje, vagy elképzelése szinte mindenről és mindenhez. Örülök, hogy a T-Tapp a szerszámos ládám része lett 8 évvel ezelőtt. Annyira boldog vagyok, hogy  fejlődtem és tanultam sok dolgot az úton. Megérkeztem, vajon? Még nem. De gyűjtögetem a T-Tapp szerszámokat, akármi is legyen a probléma, találtam rá T-Tapp választ.

Az elmúlt 8 évben elkezdtem, abbahagytam többször is a T-Tappot. A hálám onnan fakad, hogy tudom amikor újra elkezdem a T-Tappot, akkor tudom, hogy javulást fogok tapasztalni magamon. Ez volt a harmadik kihívásom, de ez egy nagyon erőt próbáló kihívás volt. Befordult bokával kezdtem, a kihívás közepén anyósomat segítettem egy csípőműtétből felépülésben, a végén pedig az utolsó 5 napot több, mint 1300 mérföldet egyedül autózva tettem meg. Mindeközben alkalmaztam a T-Tapp által nyújtott szerszámaimat.

A személyes T-Tapp szerszámos ládámból az alábbiakat használtam a 60 nap alatt:

a teljes edzések közül

Healthy Hormones Menopause Management (a teljes edzést háromszor, részben négyszer tornáztam)
Finger and Foot Fitness (kétszer, csodás volt a bokámnak)
Tempo Arms (egyszer)

rövidebb edzések közül
MORE ülő edzés (az első héten, hogy segítsem a bokámat)
Brain Body Fitness Floor (első edzés egyszer, második edzés háromszor)

Gyors, egy-egy gyakorlat:
(ezek közül a gyakorlatok közül néha csak egyet, néha összefűzve naponta akár többször is)

csípőbillentés
bordaemelés
Alap háti nyújtás – PBS
Thread the Needle – tűbefűzős gyakorlat
Hoe Down – (alap, Happy, Uptown)
T-Tapp Twist – csavarás
T-Tapp keddi mini videók közül az álló nyújtás
T-Tapp keddi mini videók közül az ugráslás mentess Jumping Jacks
Testkefe

Legtöbbször a HHMM edzést tornáztam és utána a Tűbefűzős gyakorlatot és az Uptown Hoe Down -t edzettem a nap folyamán később.

Tudom, hogy sok nőnek (és még férfinek, sőt gyereknek is) sokkal jobb eredményei lesznek, mint nekem ebben a kihívásban. Nagyon gratulálok nekik és örülök a sikereiknek. T-Tapp nem csak eredményeket ad, hanem életet is megváltoztat. Akár nyerek és elmehetek Safety Harbor-ba, vagy sem, sokat nyertem: jobb egészségi állapotot, energiát, kényelmesebb ruhákat, jobb testtartást ülve és állva.

A kihívás alatt egyik barátom segítséget kért, biztosítási okok miatt csökkentenie kellett a derék és haskörfogatát, hogy adjak már tippeket, amivel eredményeket érhetne el. Itt jött jókor a szervpakolós félbéka gyakorlat!!! Emellett egy barátommal megismertethettem a T-Tappot, és az utolsó vasárnap több pozitív megjegyzést, bókot is kaptam olyanoktól, akiket évek óta nem láttam. azonban számomra a legnagyobb hozadék az volt, hogy a T-tappot az autóban vezetés közben is alkalmazni tudtam, majd a pihenőhelyeken is és akármerre is vitt az utam. Csípőbillentés, bordalégzés, vállkörzések, “autós” – ülő hoe down és, ahogy Trisch Richardson T-Tapp tréner mondaná: emeld a bordákat ,emeld a bordákat! Ezek voltak azok a gyors mozdulatok, amik energiát adtak és segítettek, hogy tovább haladjak az utamon.

8 gyermekem van 8 és 28 év közöttiek. A négy felnőtt gyermekem az államokban szétszórva élnek, a négy kisebb még otthon lakik. 53 éves vagyok és jobb az egészségem és a közérzetem, mint akár 30 évvel ezelőtt, még úgy is, hogy épp a változó korban vagyok. Köszönöm Teresa a tudást, a szenvedélyt, a nagylelkűséget és a minél többet adni akarást. Miattad Meg tudom csinálni!

 

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!