Sandra és Krystal – anya és lánya edzőtársak

Sandra és Krystal története

SandraMeredithBeforeAfter

A T-Tapp edzésre Mary Shomon pajzsmiriggyel kapcsolatos weboldalán olvastam először, kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt, amikor a pajzsmirigy problémáimra kerestem válaszokat. Túl szépnek hangzott ahhoz, hogy igaz legyen, de kaptam egy lehetőséget, hogy ingyen kipróbáljam és ezt az ajánlatot nem utasíthattam vissza. Beneveztem a versenybe és megnyertem a Basic Workout Plus-t (T-Tapp 15 perces alapedzés). Megemlítettem a lányomnak is weboldalt, és ő is nyert. A lányom 2008 novemberében adott életet a babájának, és szeretett volna megszabadulni a terhességi plusz kilóktól. Szüksége volt egy olyan edzésre, amit be tudott illeszteni a mindennapokba a saját gyerekei és a napközi otthonos gyerekek mellett, akikre még vigyázott. Mindketten alacsony energiaszinttől, és túlsúlytól szenvedtünk a pajzsmirigy túlműködés miatt. Mindketten hátfájdalomtól szenvedtünk. Krystal-nak gerincferdülése van, nekem meg porckorong sérvem és derékfájdalmam egész felnőtt életemben. Nekem körülbelül 5 kg, Krystalnak pedig körülbelül 35-40 kg túlsúlya volt.

2009 januárjában egyéni táblázatokat készítettünk, ahol a súlyunkat és a centivesztéseket vezettük és kezdő méreteket írtuk fel. Az Alap T-Tapp edzés magyarázó videójával kezdtünk. Fontos az alapok elsajátítása miatt, majd az T-Tapp alapedzésre tértünk át. Később a csodás lábak gyakorlatot is hozzáadtuk az edzéshez, amit a T-Tapp honlapon találtunk, és körülbelül plusz 5 percet adott hozzá az edzés idejéhez. Eleinte sokszor tornáztunk együtt, de amikor úgy alakult, hogy nem tudtunk együtt edzeni, akkor is fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk és motiváljuk egymást.  Egy edzőtárs, akinek beszámolással tartozol, és motivál, támogat téged nagy húzóerő ahhoz, hogy folytasd az edzéseket. Néha éjjel fél 12-kor tornáztunk, de mindig jobban éreztük magunkat utána, hogy nem hagytuk ki a tornát. Hogy is mondjam, ez egy megtévesztő módon egyszerűnek tűnő 15 perces edzés. Egyikünk sem tornázott jó ideje előtte, és mindketten nehéznek találtuk, de a negyedik napra kevéssé volt nehéz és fájdalmas. Néhány hét után könnyűnek tűnt, de mégis vesztettük a centiket és a kilókat minden héten. Hűségesen tornáztunk minden nap hat hónapon keresztül, hetente mértük magunkat és egy hét sem telt el úgy, hogy valahonnan ne vesztettünk volna centiket. Amikor eljött a nyár és az ősz, kicsit lanyhult a lelkesedésünk, de hetente néhány alkalmat azért mindig beiktattunk. Az ünnepek után ismét visszaállunk a mindennapos tornára, mert már most jobban érezzük magunkat. Egyetlen más mozgásforma, amit csináltunk az a gyaloglás volt csak, vagy kint a szabadban, vagy a futópadon. Az étkezésünket tekintve, normálisan étkeztünk, csupán jobban figyeltünk az adagokra és gyorséttermi ételeket és üdítőket mellőztük. Próbáltunk kevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasztani és több egészséges ételt választani.

Az én kezdő súlyom 59 kg volt, jelenleg 55.

Az elmúlt évben 55 centit karcsúsodtam.

Krystall kezdő súlya 100 kg volt, jelenleg 61 kg.

Összesen 184 centit karcsúsodott.

 

Szeretnénk köszönetet mondani Teresának, amiért adott a nekünk egy olyan edzésprogramot, ami tényleg működött nekünk és a jövőben is ki tudunk mellette tartani. Amikor készen állunk arra, hogy továbblépjünk a T-Tapp Alapedzésről a haladóbb edzések felé nagyon izgatottan várjuk, hogy kipróbálhassuk őket. Köszönjük Teresa!

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!