18.nap- figyelni, figyelni, figyelni- Zsófi

18 nap. Tizennyolc. Ekkorra már – naivan ezt gondoltam- nem sok újdonságot fog tartogatni nekem  a T-tapp.

Tévedtem- persze, mi sem természetesebb… 🙂

Nem bírtam magammal, ma négy zenés HD csúszott be, kettő délelőtt, kettő most, este az edzés előtt. Már írtam, a tesi szeretetében sosem jeleskedtem, de mozogni mindig is imádtam, így ma, amikor viszonylag kevés mozgásos teendő akadt idehaza, muszáj volt valamivel levezetnem a feles energiáimat.

Így, amikor a harmadik- negyedik Hd (sorrendben: Uptown Hoe Down és Happy Hoe Down) volt soron, és már kellemesen éreztem az izmaimat, rájöttem, hogy még mindig nem tartom rendesen a hasbehúzást és még mindig nem első sorban a hasammal húzok, hanem lendületből emelek. Tekintve, hogy mivel mindennapi gyakorlataim közé tartozik, eléggé le voltam döbbenve ezen. Be kellett látnom, elbíztam magam, rutinból kezdtem el dolgozni, nem pedig tudatosan figyelni a mozdulataimat.

Tanulva a hibámból, az edzés alatt jobban odafigyeltem magamra, így az egyik kedvencem, a díva majdnem ki is fogott rajtam, de nem hagytam. Most már inkább összeszorítom a fogam, de már nem akarok abban a hibában maradni, hogy csak dolgozom, de hiába.

Volt idő, mikor a mozgás utáni pipa a papíron jobban érdekelt, mint a mozgás. Nem olyan régen volt ez, alig pár hete és bevallom már-már majdnem feladtam a T-tappot, mondván nekem nem használ, de akkor segítségemre sietett a tornapárom,  P.Erzsi. Ő ugyanazt javasolta, mint amit most is tettem, hogy minél lassabban végezzem a mozgást, minden egyes mozdulatra odafigyelve.

Ez jött be most is. Ugyan a díva ilyen módú végzése után nincs pont a hátsómon, amit ne éreznék, vagy lüktetne, de mivel ez visz csak közelebb célomhoz, még örülök is neki. 🙂

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..