3. nap Réka – Süt a nap, nehogy szomorú légy

A mai nap szokás szerint tegnap este kezdődött. Tekintve, hogy mindketten ki voltunk dőlve, javasoltam, hogy akkor feküdjünk le korán, majd ma a tettek mezejére lépünk a teendők listáján. Máté valamilyen csodálatos oknál fogva aludt az ágyában (jó dolog ez a Nurofen kúp), de Lackó nyöszögött halkan a gyerekszobában. Klassz. Fáj a hasa – az egyetlen gyerek, aki a sok beteg mellett is egészséges tudott maradni, kidől a sorból. Mi lesz itt holnap??? Máté éjszaka persze közénk került, sírt sokat, az előző esték forgatókönyve megismétlődött. Ébresztő ma nekem 7 órakor volt, mikor férj ment dolgozni. Reggeli tornára nem volt idő, mert akkor ébredtek a többiek is.

Végiggondoltam fejben a napot: mikor lehetne beiktatni a tornát? Az egész T-Tapp az életem része programba úgy vágtam bele, hogy férjemmel átbeszéltük, hogy ez mennyiben érintheti a mi kettőnk életét. Ezek mellett támogatott, hogy vágjak bele. Én mégis szeretném, ha a gyerekek fektetése utáni idő megmaradna kettőnknek (néha hármunknak) és már nem kéne tornával meg blog írással törődnöm, úgyhogy elsődleges cél az, hogy 8-15 óra között oldok meg minden ezzel kapcsolatos teendőt.

Ebédünk viszont még nem volt, azt meg kellett csinálni reggel. Hátamon a kicsi babámmal gyorsan előkészültem, zöldségeket megpucolni, lereszelni (robotgép), darált hússal összekeverni, kigombócolni, tepsibe rakni, sütőbe vele. Répát, édesburgonyát, krumplit megpucolni, felkockázni, tepsibe rakni, sütőbe vele. Ebédünk már lesz 🙂 A tornát nem akartam délutánra halasztani, mert ma van ovis hittan és senki egészségügyi állapota nem indokolja, hogy a két nagy ne vegyen részt rajta. (Csütörtök óta először megyek ki velük levegőre). Úgyhogy amikor befejeztük az ebédet, a két középsőt leraktam aludni, a legkisebb és a legnagyobb meg még játszott egy kicsit és hajrá torna!!!! Sokat gondolkozom, hogy azokat a gyakorlatokat, amiket már ismerek, videó nélkül eltornázzam. Nagyban megkönnyítené az életem, csak nem biztos, hogy olyan precízen tudnám csinálni, vagy figyelmeztetném magam, hogy “has behúz”, “térd kitol”, “húzd ki magad”… Úgyhogy egyelőre maradok a videóhoz kötöttségnél. A napi edzés után volt a mai első zenés HD.

Mai napi tapasztalás: reggeli kávém most fogyott el (máskor 9-kor már hűlt helye van). Lábaimban rendesen érzem a tornát, de kifejezett izomlázam nincs. Olyan jóleső érzés, hogy vannak izmaim 🙂 Na és folyadék, folyadék, folyadék. Nem győzöm eleget mondogatni magamnak.

Utálni fogtok, de még van egy kis időm amíg mindenki alszik, megpróbálok én is a lehető legnagyobb csendben besettenkedni a szobába és fél órácskát szundítani.

 

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

2 thoughts on “3. nap Réka – Süt a nap, nehogy szomorú légy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .