5. nap Kati t-tapp torna – Hogy tudod magad rávenni a tornára?

Tegnap egy ismerősömnek újságoltam, hogy mibe vágtam bele, mutattam ezt a honlapot.

Első kérdése ez volt: Hogy tudod magad rávenni a tornára?

Egyszerű választ adtam: ha már elhatároztam magam, akkor becsületből is megcsinálom és nem lehet kifogás.

No persze nem ennyire egyszerű.

Szigorú napirend szerint élek, csak így tudom a tervezett dolgaimat elvégezni. Ebbe a napirendbe,  két munkahelyen való teljesítésbe a legnehezebb volt plusz időt belecsempészni.

Sokszor azt a 4-5 perc HD-ra is sajnálom az időt, hogy csak azzal foglalkozzak. Kis trükkel összekötöttem a kedvenc tv műsorommal vagy a kedvenc zenéim hallgatásával. Csak arra kell ügyelnem, hogy a ritmust tartsam, vagyis magamban számoljak és tényleg csináljam a megadott ideig.

A reggeli gyógytornát mínusz idővel sikerült belecsempészni a napjaimba, vagyis ennyivel korábban kelek.

Megéri, mert nem akarok túl sok gyógyszert szedni.

Pár hónapja nagyon lerobbantam, szó szerint nehezemre esett minden típusú mozgás. Képes voltam elaludni a számítógép előtt és több megállással tudtam elérni a buszmegállóig. Tudtam, hogy ez így nem lehet normális, valamit tennem kell.

Elkezdtem mindennap egy picivel többet sétálni, aztán kicsit intenzívebben sétálni. Kb. egy hónap múlva éreztem, hogy az energiám visszatér. Kicsit megturbóztam C vitaminokkal is,  hátha ez is segít.

Most itt tartok. Még a heti táncórákat nem tudtam elkezdeni, de már csinálom a gyógytorna mellett a t-tapp edzéseket is és már nem okoz gondot, ha elmegy előttem a villamos és gyalogolnom kell… természetesen nem várok a következőre 12-15 percet, hanem inkább elindulok gyalog. Ez is nagy szó, hogy ezt megteszem.

Csodálom az idősebb embereket, akik tele vannak energiával, én is szeretnék ilyen időskort majd magamnak.

Nem vágyom arra, hogy lefussam a maratont és senior olimpikon legyek, csak arra vágyom, hogy energikusabb legyek, kiegyensúlyozottam és örömöt találjak a mindennapjaimban.

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .