8. nap – Koncentráció és tudatosság (a háztartásban is)

Anna a hétvégén kérdezte, hogy mi jut eszünkbe a T-tappról. Gondolkoztam így is, úgy is, de torna közben kellett rájöjjek hogy két szó: koncentráció és tudatosság (ezt majd facebookon is megírom 🙂 ). Alább részletezem, miért.

Koncentráció: Egy-egy gyakorlat ránézésre nagyon egyszerűnek tűnik. Még “kezdő” koromból rémlik, hogy néztem Teresa videóit, csináltam is utána, de se nem értettem mit mond, se nem láttam rendesen, mit csinál. Elkönyveltem, hogy ez könnyű mozgásforma, ez kell nekem! Aztán nem nagyon volt eredmény és a lelkesedésem is lankadt. Most, még mindig zöldfülű tappogóként folyamatosan azon veszem észre magam, mire túl vagyunk a térd behajlít, billent a csípő, test kihúz, has behúz, térd kitol, már rég kiegyenesedett a térdem, a csípőm meg nem billent. De legalább a törzsem kihúztam 🙂 És akkor még csak az alapállásnál tartok, amikor mást nem kell még csinálni. Nagyon erős koncentrációt igényel, hogy végig tudjam tartani az alapállást a gyakorlatok alatt (nem is tudom, még szerencse, hogy Anna mindig rám szól a gyakorlatok közben is 🙂 ) Ezért is döntöttem úgy, hogy Happy Hd nem nekem való, mert ebben a ritmusban nem tudok koncentrálni és praclikat is emelgetni.

Tudatosság: Ez nagy erényem, bizonyos területeken. Nagyon tudatosan alakítottam környezetbarátnak a háztartásomat, ételallergiás gyermek édesanyjaként nagyon tudatosan figyelek arra, hogy mi van az ételekben, amit megesznek. Most nagyon tudatos vagyok a mindennapi tornában is. A T-tapp azért csalóka, mert “csak” negyed órát kíván az ember életéből. Ó, azt könnyen, bármikor. És pont itt van a kihívás. Mert 15 perc… az bárkinek, bármikor adódhat, éppen ezért sosem adódik ha nem tudatosan keresed azt a 15 percet. Ebben kezdek jó lenni. Bár egy gyerek mellett néha kevesebb időm van, mint ha itthon van az összes.

 

Ma elhatároztam, hogy a háztartás vezetésében is sokkal tudatosabb leszek: nem fogm halogatni a mosást, ruhák helyrerakását, heti menü összeírását, bevásárlást…. meg kell szabni mindennek a helyét a napomban, nem csak sodródni az árral. (Nem mondok nagyon ellent a tegnapi önmagamnak 😉 a tudatosság mellett szükség van rugalmasságra is az életemben, hiába tervezek el valamit, ha rajtam kívül álló ok miatt változtatni kell. Ezt a fajta rugalmas tudatosságot még tanulnom kell) Viszont viszonylag egyszerű tudatosan alapállásban pucolni a zöldséget, teregetni a ruhákat stb. Erre csak emlékezni kell 🙂 Milyen jó, hogy a szellemi frissességre is jó hatással van ez a torna 😀

Képtalálat a következőre: „takarítás”

Ebéd előtt (amíg vártam, hogy a futár meghozza az ételemet – ilyen is akad néha 😉 – és Mátécska is aludt),” gyorsan” megcsináltam a napi edzést, és a két mini kihívást is – na jó, a zenés hd-t abbahagytam a felénél, mert nem bírtam már tovább. Ma hétfő van, randieste, a délután ennek megfelelően sűrű lesz már a gyerekekkel 6-ig, nem fért volna bele máskor a torna.

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .