Jennifer Kent Mester T-Tapp tréner hullámvasút sikertörténete

Jennifer Kent

JenniferKleverHeadshot

Tavasszal leszek 40 éves és ez választópont lesz az életemben az egészségesebb élet felé. Úgy érzem, már tényleg itt van az ideje, hogy tegyek is valamit. Úgy terveztem, hogy teljesen elhagyom a finomított cukrot és a többi élelmiszert, ami nem felel meg a testemnek és a testtípusomnak.  Nyers gyümölcsök, zöldségek, magvak, mogyorófélék. Ezek adták volna a tervem szerint az étkezésem alapját. Nagyon jó tervnek tűnik, de sajnos a dolgok általában nem úgy mennek, mint ahogy eltervezzük őket. Helyette, szégyellem bevallani, de meggyőztem magamat, hogy a születésnapomat úgy ünnepelhetem meg, hogy bármi ihatok és ehetek, amit csak akarok.  Elvesztem a hizlaló ételekben, krémes italokban és hébe-hóba tornázom néhány hónapon keresztül, nem teszek vele nagy kárt magamnak, ugye? T-Tapp trénerként és wellness coachként szeretek magamon kísérletezni, hogy a későbbiekben másoknak így segíteni tudjak. Egy jó idő eltelt így, mikor is meghallgattam Teresa tapp Personal Profile (személyes profil) CD-jét. Mivel én magam is tanulni akartam, még egyszer meghallgattam. Annyi információ volt benne és minden olyan ésszerűnek tűnt, minden a helyére került. De hogy lehet, hogy egy vödör pattogatott kukorica evése egy éjszaka alatt lerakódni súlyfeleslegként? Kitalálod, hogy mit tettem ezután? Igen, a következő adandó alkalommal, amikor a gyerekekkel moziba mentünk szinte egy teljes vödörnyi pattogatott kukoricát megettem. Követekző reggel ráálltam a mérlegre és nem hittem a szemeinek.  Két és fél kilóval nehezebb voltam! Meggyőztem magam, hogy biztos elromlott a mérleg, de azért a munkahelyemen ismét megmértem magam és rá kellett jöjjek az otthoni mérlegem mégsem romlott el. A két hónapos születésnapi ünneplésem és a néha-néha tappolásom meghozta az eredményét: felszaladt pár kiló és sok-sok centi. A hasam kibuggyant a nadrágból, és szörnyen éreztem magam. Kiábrándultnak, kedve szegetten, tudtam, hogy itt az idő. A éves 60-napos kihívás épp közeledett és úgyis néhány résztvevőt segítek, támogatok a kihívásban. Mivel a T-Tapp trénerek nem jelentkezhetnek a kihívásra, úgy döntöttem megcsinálom a saját programomat, amivel a klienseimet is segítem a kihívás alatt.198286_1013343423818_8969_n Végül is a T-Tapp nagyszerű eredményeket hozott számomra a múltban, kíváncsi voltam mit hoz ki belőlem most, amikor erősebbek az izmaim.

2008-ban a 60 napos kihívásban kategória nyertes voltam és részt vehettem a T-Tapp hétvégén, ahol személyesen találkozhattam Teresával, egy nagy álmom vált akkor valóra.

A T-Tapp utam 9 évvel korábban kezdődött, amikor a Woman’s World magazinban 1999-ben olvastam róla. Épp akkor adtam életet a gyermekemnek, és akkor voltam a legsúlyosabb. Egy héttel azután hogy elkezdtem a T-Tappot, 33 centivel karcsúsodtam.  Annyira ámulatba ejtett, hogy már akkor kerestem a módját, hogy én is tréner lehessek. De nemsokkal később ismét terhes lettem és minden más elsőbbséget élvezett: gyerekek, otthonoktatás, napközi otthon. Saját magamat legalulra helyeztem, és nem hagytam magamnak időt a tornára. Habár ha közelgett egy esemény, és úgy gondoltam ideje tornázni valamit, mindig a T-Tappot választottam és minden egyes alkalommal hatásos volt.

185068_4502952581866_1064792094_nNéhány évvel később, miután megszületett az ötödik gyermekem is, és a tényleges legnagyobb súlyomat elértem, a dolgok elkezdtek megváltozni. Egy előadást készültem megtartani, amikor megláttam a tükörképemet egy nagy ablakban először csak elgondolkodtam, hogy ki lehet ez a hatalmas nő. Képzelheted mennyire megdöbbentett, amikor rájöttem, hogy az én vagyok. Akkor, abban a pillanatban eldöntöttem, időt fogok szakítani a saját egészségemre és elkezdek tornázni. Csak egy gond volt, hogy meggyőztem magam arról, hogy mivel rengeteget kell fogynom, és 5 otthon oktatott gyerekem van, szükségem van arra, hogy edzőterembe járjak, vagyis kimozduljak otthonról.

Kisebb eredményeim lettek, de előfordultak sérülések is, és sok idő volt, amit az edzőteremben kellett legyek. Csak egy tornaórával kezdődött, és egy kis súlyemeléssel. Később azon kaptam magam, hogy két órára is kell menjek, és egyre több és több súlyt kellett emeljek, hogy eredményeket lássak. Több, mint 2 órát voltam ott. A kick-box óra szórakoztató volt, de az összes gyakorlatot teljesen megfelelő tartással és másnap alig tudtam kikelni az ágyból. Nemsokára fizikoterápiára kellett járjak a kialakult isiász és bokasérülések miatt. Mindezek mellett rendszeresen kaptam kezeléseket a váll fájdalmaimra. A sérülések, az edzőterem 40$-os havidíja végül azt eredményezte, hogy vége lett az edzőtermi napjaimnak. Azon gondolkodtam, hogy milyen edzésformát válasszak, amit otthon is végezhetnék? Aztán beugrott …. T-Tapp.

Gyorsan beléptem T-Tapp oldalra és tudtam, hogy ennek így kellett lennie, amikor rájöttem a 60 napos T-Tapp kihívás a következő napon kezdődött. Ahogy már említettem fentebb, a kategóriámban nyertes lettem és ez megváltoztatta az életemet. A hihetetlen eredmények után, amit elértem és amit másokon láttam tudtam, hogy ez egy hívás volt arra, hogy én is tréner legyek.

10374850_309376265885212_6790885793023760352_nKicsit megrendítő volt a gondolat, hogy részt vehetek egy T-Tapp jutalom hétvégén, találkozhatok Teresával és elkezdhetem a mentorálást Michelle Barbutoval. Senkit sem ismertem, amikor megérkeztem az eseményre, de már rögtön az ajtóban a legszebb és legszívélyesebb mosoly fogadott. Ennek a mosolynak a tulajdonosa nem más volt, mint Karen Seraphine. Azonnal megnyugtatott és támogatott, azonnal úgy éreztem magam, mintha haza érkeztem volna. És 2009-ben amikor visszatértem, hogy levizsgázzak, mint T-Tapp tréner, Karen ott volt ismét a hatalmas, soha nem szűnő mosolyával és lelkesítő szavaival. Köszönöm Karen, egy világot jelentette mindez számomra.

Amikor kihirdették, hogy lesz speciális tréner kategória ebben az évben a 60 napos kihívásban Karen tiszteletére, akit ebben az évben vesztettünk el, rögtön láttam a csodás arcát és mosolyát. Ez adott erőt és motivációt ahhoz, hogy felálljak, és azt tegyem, amit tennem kellett: benevezzek a kihívásba és a csapatom vezetője legyek.

Ahelyett, hogy helyesen étkeztem volna, mint ahogy terveztem, vagy 14 napos mindennapos tornával és villám támadással (ez azt jelenti, hogy naponta 2 edzés van, egy reggel és egy este) kezdtem volna, csak egy olyan edzéstervet követtem, ami megvalósítható volt számomra. A másik ok az volt, hogy ebben az időben eléggé elfoglalt voltam. Úgy láttam jónak, hogy ha felosztom az edzéseket részekre, akkor van időm beilleszteni a holtidőkben napközben. A csapatomnak nagyszerű eredményei voltak, de úgy gondoltam, hogy nekem nem lesznek. Végül csupán heti egy teljes edzést tudtam letornázni. Habár éreztem belső változásokat, és valami furcsát éreztem egyik nap. Azt hittem, hogy valami kiugrott a helyéről, de csupán a bordáimat és az izmaimat éreztem. A derekam annyira gyorsan behúzódott.

Étkezési naplót vezettem, ami ráébresztett arra, hogy mit is eszek, mit viszek be a szervezetembe. Megtanultam, hogy az ünneplés nem az ételről szól, hanem az emberekről, akikkel vagy. Azon az úton vagyok, hogy megtanuljam az étel csak étel, semmi több: energia és tápanyag, hogy a gépezetünket megtankoljuk vele. Egyél mértékkel, figyelj a testedre és néha élvezz egy-egy jutalomfalatot (de írd le!). Ezek az alapok, amiket követtem.

Egy másik dolog, ami tettem, hogy figyeltem a bőrömre a kihívás alatt. A testkefe használata már a múltban sok eredményt hozott, így nagyon következetesen minden nap használtam (egyszer- egyszer azért kimaradt) és alfalfa készítményt szedtem. Nem tudtam, hogy a lábaim hátsó részén segít-e. Van egy örökség a családunkban, a vastag combok. A T-Tappnak köszönhetően képes voltam feszesíteni és slankítani a lábaimat, de ez a zsírzseb mindegyik combomon mindig megmaradt. Tulajdonképpen már kezdtem elfogadni őket és tudatosítani, hogy egész életemben ott maradnak.  Mivel eléggé redősek lettek, úgy gondoltam a testkefével segíthetek rajtuk. Szeretem a T-Tapp termékeket, ezért beszéltem a T-Tapp szemyélyzet körül Laurennel a Blow Your Buns olajról. Lelkes voltam, hogy kipróbáljam, de mivel csupán a kihívás vége felé rendeltem meg, csupán 10 napom volt kipróbálni. Követtem az utasításokat, és azt gondoltam: A csudába, kárt nem okozhat azokak a narancsbőr zsírpárnácskáknak, ugye?”

JenniferK_backA csapatom megírta az eredményeit és annyira büszke voltam rájuk. Azonban, kissé ideges is, mert mi lesz, ha a saját eredményem nem lesz ennyire nagyszerű? Hogyan néz majd ki, hogy a csapatvezető egy csapnivaló alak? Igen, a ruháim jobban álltak rajtam, éreztem belső változásokat és láttam a derekamat és az izmaimat, de nem vártam hatalmas centivesztést. Az első napon mértem magam és a kihívás utolsó napjáig vártam a következő méréssel. 25 centis vesztést vártam. Szóval elővettem a mérőszalagot, ideges voltam. Mértem, mértem és mértem és újra mértem és megint újra mértem. Teljesen sokkolt az eredmény. 78 centi lement. Még trénerként és olyan emberként sem, akinek nagyszerű eredményei voltak a T-Tappal nem láttam még ilyen eredményt másokon sem. Teljesen elképedtem. És azok a narancsbőr párnácskák? Összébb mentek, én magam sem hittem, de kisebbek lettek.

JenniferK_front

A T-Tapp ereje egyszerűen csodálatos és ezt mindig újra és újra bebizonyítja. Tényleg sokkal több ez, mint egy edzés. Nem fontos, hogy hány éves vagy, mennyit kell fogyj, vagy hogy milyen a testtípusod. Egyik T-Tapp edzés sem jobb, vagy hatástalanabb a másiknál. A T-Tapp működik és neked is működni fog. Mindannyian belefutunk az élet nagy kihívásaiba, mindannyian emberek vagyunk. DE mindannyian meg tudjuk ezt csinálni, ha hiszünk önmagunkban és megpróbáljuk. Igen, még te is!

Tudom, hogy Karen most is mosolyog ránk T-Tapposokra valahonnan. Hatalmas áldás volt és remélem, hogy te is áldott leszel a T-Tapp csodálatos erejével.

Megjegyzések: köszönöm a Karen emlékére és tiszteletére meghirdetett tréner kategóriát. Csak csatlakozni tudok és támogatni és buzdítani tudok másokat, ahogy Karen tette velem is és sok más emberrel is.

Szégyelltem, hogy tréner vagyok és felszedtem magamra azt a sok centit. De remélem, hogy a tapasztalataim által másoknak segíteni tudok. Köszönöm – Jen

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .