Jeanne Zimet sikertörténete – lassú vesztők is nyernek 1.

Jeanne ZimmetJeanne Zimet 2 éves sikertörténete

JEANNE ZIMET – balról jobbra haladva a változás látható: 2004 április, 2004 június, 2005 október, 2006 február, 2006 szeptember, 2006 október
Üdv, Jeanne Zimetnek hívnak és úgy tűnik én vagyok a lassú vesztők klubjának reklámarca. Én vagyok az, akit gömbölyded lánynak hívnak, világéletemben keskenyebb csípőkre vágytam, vékony combokra és széles vállakra, nem mellesleg néhány centire magasságban. 155centimmel azok a hurkák még kerekebbnek látszanak, mint gondolnád. A családomban senki sem vékony. Egész életemben kínlódtam a súlyommal, hízni néhány kilót nagyon könnyen ment, de fogyni örökkévalóságnak tűnt. Két terhesség után, egyik császáros volt, sokkal nehezebben ment a fogyás, mint előtte. A harmincas éveim elején rákaptam a tornára. Aerobikkal kezdtem, majd step aerobikra váltottam, soha sem gondoltam arra, hogy a térdeimre milyen hatással lehet. Nem sokkal később felfedeztem a kézi súlyzókat, és biztos voltam benne, hogy megtaláltam a választ. Tudtam, hogy soha sem lesznek vékony lábaim, de legalább izmosak lesznek. Reggelente 45 percet step aerobikoztam, vagy lépcsőző géppel edzettem, amit otthonra vásároltam, majd másfél órát edzettem az edzőteremben esténként hetente hatszor.

Ez egy ideig működni látszott. Fogytam, és jól éreztem magam a bőrömben. Idővel észrevettem, hogy egyre nehezebb és nehezebb súlyokat kellett használjak. Mivel mindig is úgy tudtam, hogy a nők nem tudnak izomtömeget építeni, nem aggódtam a nagy súlyok miatt. Boldogan nyomtam a lábammal 180 kilót is több ismétlésen keresztül. Sajnos hamar észrevettem, hogy néhány nő igenis képes nagy izomtömeget építeni és én is egy vagyok közülük. Ahogy elértem a negyvenes éveim közepére rájöttem, hogy ezt a kemény edzéstervet nem tudom sokáig folytatni. Krónikus térd és derékproblémák után sikerült egy vállsérülést is szerezzek, ami behatárolta az edzőteremben töltendő időmet. Körülbelül ebben az időben olvastam egy cikket a Women’s Fitness magazinban, amit Teresa Tapp írt és úgy döntöttem kipróbálom a Beginner Rehab (teljes T-Tapp) edzést. Tetszettek a gyakorlatok, és betettem őket az edzés videó gyűjteményembe. Volt mindenféle tornám: Kathy Smith, Reebok Step, Tae Bo, Pilates, és jóga. Ezek mellett csináltam a T-Tappot. Ha valamelyik jó, akkor a több még jobb, nem? Legalábbis akkor ezt gondoltam. Mindezek mellett még mindig küzdöttem a súlyommal. Mennyivel többet kellene, eddzek, hogy eredményeket lássak?
A következő néhány évben az edzésvideók közül több feledésbe merült, de a T-Tapp mindig ott maradt, de a legújabb edzés őrületeket mindig kipróbáltam. Gyorsan előrehaladunk 2004-be, amikor a férjem és én leköltöztünk Floridába, Tampa Bay-be. Nagy váltás volt nekem, tősgyökeres New Yorkinak. A költözéssel járó stressz, a családtól való messzire költözés ténye, új munkahely, mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy én egyre nagyobb és nagyobb lettem. Ezért döntöttem úgy, hogy csatlakozom a helyi edzőteremhez és súlyokkal kezdtem el edzeni ismét és elkezdtem használni a futópadot.
Megálltam a T-Tapp irodánál, hogy elhozzam Teresa egyik legújabb DVD-jét és akkor tudtam meg, hogy Teresa reggelente edzéseket tart 6-tól nem messze az otthonomtól. Ez túl jól hangzott annál, mintsem kihagyjam. Szóval itt tornáztam avval a nővel, aki évek óta ott volt velem a nappalimban és azt mondta nekem az elmúlt években, hogy „meg tudod csinálni”. Esténként még mindig jártam az edzőterembe, súlyokkal edzettem és a futópadon. A több az jobb lesz nekem gondoltam még mindig, vagy mégsem?
2004 júniusában úgy döntöttem, hogy indulok az egyik T-Tapp versenyen. Tudtam, hogy fel kell adjam a súlyzós edzéseket és csak a T-Tappra szabad koncentrálnom a verseny alatt. Aggódtam amiatt, hogy vesztek az izomsűrűségből, de meglepetésemre nem vesztettem belőle semmit, és mégis karcsúsodtam 42 centit és fenntartottam az izmaimat súlyzók nélkül. Sokkal jobban éreztem magam, mint előtte bármikor, hajlékonyabb lettem, nem fájt többé a térdem, a hátam sem volt állandóan fájdalomban, és a legjobb, nem kellett 2 órát naponta eltöltenem edzéssel, hogy fenntartsam a formámat. Ekkor már tudtam, hogy a T-Tapp a válasz a kérdéseimre.

 

Sokszor olvastam a T-Tapp fórumokon, hogy valakik 2 ruhaméretet csökkentek egy hónap alatt. Míg én viszonylag sok centit vesztettem, számomra csupán egy ruhaméretnyi változást jelentett. Mivel vegyes a testtípusom, mindenhonnan fogyok, így a méretváltás lassabban jön. De elszánt voltam.

2005 októberére elismert T-Tapp tréner lettem és azon dolgoztam, hogy a saját T-Tapp tartásomat javítsam torna közben, és a saját T-Tapp mozgásomat egy haladóbb szintre vigyem. Kerültem a feldolgozott élelmiszereket, keményítő tartalmú élelmiszereket, és tovább mentek le a centik. 2006 októberére összesen 110 centit karcsúsodtam, ebből 25-25 centi a lábaimról jött le. Jelenleg hetente négyszer T-Tappolok 45-60 percet. Végre rájöttem, hogy a kevesebb tényleg több a T-Tappal.

Az éves fitnesz eseményen, amit Teresa tart Tampában múlt októberben, azok az emberek, akik nem láttak egy éve elsétáltak mellettem, nem ismertek fel. Egyik barátom azt mondta, hogy ez valószínűleg Jeanne lánya lehet.
Már több, mint 2 éve, hogy elkezdtem a T-Tapp utamat, 2 ruhamérettel vagyok kisebb, majdnem a célomnál vagyok, de tudom, hogy idővel azt is elérem. Hosszabb, szálkásabb izmaim vannak, és látom a karomat formálódni, amit már egy évtizede nem láttam. A bőröm sokkal tisztább, fiatalabbnak nézek ki és érzem is magam 46 évesen, mint néhány évvel ezelőtt éreztem magam. A vállam teljesen rehabilitálódott, nincs már nyaki és hátfájdalmam egyáltalán. A férjem szerint még soha nem voltak ilyen vékonyak a lábaim mióta ismer és most először mertem rövidnadrágot felvenni az utcára sok-sok év után.

Tudom, hogy nehéz motiválnak maradni, ha lassú vesztő vagy, de következetességgel és kitartással nyerni fogsz, ha nem adod fel túl hamar. Ha én meg tudtam csinálni, neked is menni fog.

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .