Testkefe – miért is használjuk?

Kefemasszázsimage_proxy7259__40078

Tudtad, hogy a bőrünk a legnagyobb kiválasztó szervünk és a testünk méregtelenítésének a negyedéért felelős naponta?

Tudtad, hogy a bőr több, mint fél kiló “szemetet” távolít el a szervezetünkből, és a legtöbbet a verejtékmirigyeken keresztül?

Tudtad, hogy a bőrünk a harmadik vesénk?

Tudtad, hogy a bőrünk a testünkben keringő vérmennyiség harmadával ténylegesen találkozik?

Tudtad, hogy a bőrünk utolsóként kap a testünk tápanyagaiból, viszont legelőször mutatja meg a hiánytüneteket?

A méregtelenítésben több szervünk, mirigyünk, szállító rendszerünk vesz részt (beleértve a bőrünket is), az emésztő rendszerünk, vesék, máj, tüdő, nyirokrendszer és nyálkahártyák.

A száraz kefemasszázs a bőrön keresztül történő méregtelenítésében segít.

A kefemasszázzsal a fent említett méregtelenítő szerveket is segítjük a finom belső masszázzsal

A kefemasszázzsal megelőzhetjük a száraz bőrkialakulását és egyfajta módon hámlasztjuk a bőrt, evvel stimuláljuk a bőrmegújulást amitől szuper puha lesz a bőr. Ezek mellett nézzük milyen előnyök származnak, ha használjuk a testkefét:

 1. eltünteti a narancsbőrt
 2. tisztítja a nyirokrendszert
 3. eltávolítja az elhalt hámsejteketID-100159608
 4. erősíti az immunrendszert
 5. stimulálja a hormontermelő és zsírtermelő mirigyeket
 6. feszesíti a bőrt ezáltal megelőzi a korai öregedést
 7. tónusossá teszi az izmokat
 8. stimulálja a keringést
 9. javítja az idegrendszer működését
 10. segíti az emésztést

Nézzük akkor részletesen.

 • A narancsbőr kifejezést minden nő ismeri: zsírfelhalmozódás ami megreked egy helyen és hullámossá teszi a bőrt. Leginkább a combon és a csípőn alakul ki nőkön, de férfiaknál is előfordul. A narancsbőr testsúlytól és mérettől függetlenül kialakulhat.
 • A legjobb esélyed a narancsbőr eltávolítására a száraz kefemasszázs, kötőszövet masszázs, egészséges táplálkozás, lúgosító étrend és következetes testmozgás. Ezek a módszerek segítenek lebontani a felhalmozódott méreganyagokat és a kiválasztó szerveken keresztül távozni tudnak. Az egészséged sokkal jobb lesz utána.
 • A száraz kefemasszázs tisztítja a nyirokrendszert. A nyirokfolyadék egy áttetsző vagy halványsárga folyadék ami a szervezetünkben mindenütt megtalálható. Kering a szervezetünkben kering miközben baktériumokat, zsírt és egyéb nem kívánatos dolgokat szed össze és átszűri ezeket az anyagokat a nyirokrendszeren keresztül.  Minden méregtelenítő folyamat először a nyirokfolyadékon keresztül történik. A testünkben sokkal több nyirokfolyadék van, mint vér. Így gondolva már láthatod, hogy mennyire fontos lehet foglalkozni vele.
 • A testkefe használata hámlasztja a bőrt, segíti eltávolítani az elhalt hámsejteket, ami által javul a bőr állaga és a sejtmegújulás beindul. A száraz bőr méregtelenítést jelez, ezért fontos hogy a folyamatot ne állítsuk meg, ezért fontos a mindennapos elhalt bőr eltávolítása, testkefe használata. Ha ez nem történik meg, akkor méreganyag felhalmozódás alakulhat ki, ami következtében ekcéma, pikkelysömör és korpa alakulhat ki.
 • A testkefe használatával erősíthetjük az immunrendszerünket. A fertőzések időtartamát tudjuk csökkenteni azáltal, hogy a méreganyagok távozását felgyorsítjuk a szervezetben, ezáltal támogatja az immunrendszer munkáját.
 • A testkefe használata segíti, hogy a testünk rendszerei teljes hatékonysággal működhessenek. A bőrünk a legnagyobb szervünk. Ha nem kellően bánunk vele, akkor a kiválasztási feladatait a veséknek kell átvenniük. Az izzadság vizsgálatából kiderült, hogy szinte azonosat az összetevői mint a vizeletnek. Ha a bőr inaktívvá válik, akkor a pórusok eltömődnek az elhalt hámsejtek millióitól, húgysavtól és egyéb szennyező anyagoktól, amit a szervezetünkben maradnak és ezáltal nagyobb terhet rónak a vesékre és a májra. Zuhanyozz, vagy fürödj minden nap és használd a testkefét előtte hogy segíts a vérkeringést stimulálni a bőrfelszínére, hogy a méreganyagok könnyebben távozhassanak.
 • A testkefe használatával feszesíted a bőrödet. A testünk minden 24 órában új fedő bőrréteget hoz létre. A testkefe masszázzsal eltávolítjuk a régi, felső hámréteget, ezzel segítjük a tiszta, új réteget a felszínre, ami következtében a bőrünk puhább, simább és feszesebb lesz.
 • A testkefe használatával stimuláljuk a keringésünket. A bőrünk lélegzik. Mégis a legtöbb embernél ez a létfontosságú módja a méregtelenítésnek a lehetőségekhez képest kis mértékben működik csak. Hogy miért: Mert a pórusok elvannak tömődve, és az el nem távolított felesleges anyagok a verejtékkel együtt kiválasztódnak. A testkefe használata serkenti a vér áramlását a bőrbe, evvel ösztönözve a testünket a felesleges anyagok kiürítésére. A vér elér arra a területre, ahol kefeléted a bőrödet, amitől energikusabbnak és élénkebbnek érzed magad. Emellett még megelőzheted evvel a módszerrel a visszér kialakulását.
 • A testkefe használatával segítesz a bőrödnek kitisztítani a pórusokat és ezáltal fel tudja szívni a tápanyagokat. Az egészséges, lélegző bőr hozzájárul a teljes testi egészséghez. Ha használod a testkefét, akkor a pórusok kinyílnak és a bőr képes felszívni a tápanyagokat, és kiválasztani a méreganyagokat.

 

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!