Timi bemutatkozik

A nevem Timi, a harmincas éveim derekán járok, 2 gyerkőc büszke édesanyja vagyok. Egy 5,5 éves, fitringes ovis kislányom és egy 7,5 éves első osztályos matekimádó fiam van, akiket férjemmel együtt igyekszünk a helyes úton terelgetni. Emellett 8 órás hivatali (ülő) munkát végzek, amit szeretek. Egészségi állapotunk jónak mondható, bár a kislány kivételével túlsúlyt cipelünk magunkon. Emellett nálam kb. 9 éve IR-t állapítottak meg, amit anno nagyon komolyan is vettem, valamint a pajzsmirigyemben is találtak göböt, de nem ítélték szükségesnek a kezelését. Így a 2 csodálatos várandósság után szépen lassan kevésbé figyeltünk az egészségünkre.

2012. májusában találtam rá a Tappra, melyet az infók felszívása után lelkesen gyakoroltam is pár hónapig, aztán a vállalkozás indítása és egyéb (kifogás) tényezők mellett feledésbe merült ez a fajta mozgás. Kb. 2 éve megint elindult bennem a sóvárgás a változás iránt. Apránként – a család szerint néha nagy lépésenként 🙂 – igyekszem lecserélni az alapanyagokat, vagy másként készíteni a megszokott ételeket. A fogadtatás vegyes, van amelyik nagy sikert arat és kérik, van amit meg csak én eszek meg. 😀

2015. évben valamilyen véletlen – nincsenek véletlenek 😀 – folytán rátaláltam Annára a magyar T-tapp trénerre. Nézegettem miket csinál, be-be kapcsolódtam a kihívásokba, de igazán a 2016. augusztusi retreat óta csinálom majdnem rendszeresen a tornákat. A zoom órákkal értem el aktivitásom eddigi tetőfokát. Egyenlőre még kell a külső kényszer pl: az esti online torna, de már egyre többször belső kényszer is megszólalt, hogy csináljam, ha véletlenül elmaradtak az órák.

Amikor már tudtam, hogy blogolni fogok és kezdtem a gondolataimat összeszedni megfogott Anna írása. Egészen pontosan az a rész, hogy mit fogadtam meg szilveszter éjfélkor?… és itt elgondolkoztam! Hosszú évek óta ez volt az első szilveszter, hogy nem fogadtam meg semmit! Csak álltam a családom körében és együtt énekeltük a Himnuszt (részemről) egyéb gondolatok nélkül.

Valamint a sokat akar a szarka történet nekem is nagyon ismerős. Az év elején megvan a lendület megy a mozgás, kevesebb mennyiségű étkezés….. jönnek a sikerek, aztán hirtelen szűk lesz a „cipő”. Sok a megszorítás, a tiltott dolog és elindulnak nálunk az ünneplős időszakok, ahol még nehezebb megtartani pl az étkezésben felállított szabályokat… Itt kell bevalljam, hogy tavaly feladtam a 60 napos kihívást. 🙁 Először csak egy edzés maradt ki, aztán még egy és még egy végül már számolni se tudtam hol is kellene tartanom, így elengedtem.

Idén, 2017. évben Annával együtt AKAROK utazni Amerikába augusztusban Teresához nyertesként! Tudom, hogy lesznek nehézségek, hullámvölgyek, de hiszem, hogy át tudjuk egymást segíteni ezzel a fantasztikus támogató közösséggel.

Még egy zárógondolat. Január 5-én fenéken billentettem magamat és megkezdtem a cselekvést! Ez nem csak a Tapp területére korlátozódik. Aznap a rádióban új értelmet nyert nekem az alábbi Shakira dal. (Aki nem látta a filmet, érdemes megnézni gyereknek, felnőttnek egyformán jó kikapcsolódás a Zootopia.) So I won’t give up! Találkozunk holnap az első napon! 😉

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

6 thoughts on “Timi bemutatkozik

  • Kedves Réka! Kívánom, hogy neked is annyi élményt és tapasztalást jelentsen ez az egy hónap mint nekem!

  • Szívemből szóltál Timi! Együtt tudod, hogy mindenre képesek vagyunk! Nagyon várom, hogy ez a hónap mit hoz neked! Tudod, hogy melletted vagyok és segítek!

    • Drága Anna! Elindultunk az úton és együtt sikerülni fog célba érni. Egyenlőre úgy tűnik a család támogatása is megvan, de erről majd holnap írok.

  • Nekem valahogy kimaradt a bemutatkozásod…….csak a napi történeteidet olvasom.De igy visszaolvasva sokkal érdekesebbek a napi “jelenéseid” mert sokkal mélyebb az értelmük.Fantasztikus,hogy igy belevágtad a fejszédet és ilyen komoly jövőképet állitottál fel magadnak,- szurkolok,hogy sikerüljön! Addig is ez a 30 nap méltó előélete lesz a 60 napos hivatalos kihivásnak 🙂 Nem mellékes: Anna mindig,mindenben támogatni fog!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .