Új év, új tervek, új szokások – kezdetek

Hát végre kibújtam a csigaházból és beengedlek benneteket az életem egy kis részébe. Úgy döntöttem megosztom veletek, hogyan is tudom én, mint T-Tapp tréner beiktatni a mozgást, az oktatást és az egyéb dolgokat a mindennapokba, amikről próbálok neked is írni a tanfolyamokban, programokban és kihívásokban.

Mindent elterveztem, kigondoltam és ma belevágtam.

Hát már reggel nem úgy kezdődött a dolog, ahogy kigondoltam. Eleve nem volt meg a 8 órányi alvás mennyiség, sajnos ezt már az ébresztő óra is megmondta, mikor felhúztam ébresztőre a telefonomat este. A másik, hogy lenyomtam a szundit és én is visszaszundítottam. Negyed hétkor keltem, de még tornázni akartam, méretkezni és testkefe masszázst, meg reggelit összekészíteni, meg ebédet csomagolni mielőtt a gyerekeket keltem fél 7-kor, meg hajat mosni is… hát már láttam, hogy bajban leszek…

Gyors újratervezés, teafőző bekapcsol – kell vigyek magammal inni, mert különben elfelejtek inni napközben – ebéd dobozol – csirkemáj brokkolival, notebook bekapcsol, míg betölt ruha előkészítés a gyerekeknél, lámpa felkapcsolás, rádió bekapcsolás, hogy ébredezzenek, majd HAPPY Hoe Down elindít. Úgy gondoltam egy ilyen napot, majdnem két hét szabadság és téli szünet utáni első munkanapot csak így lehet vidáman kezdeni. Nem tudom miért, de ettől a daltól mindig jobb kedvem lesz. Végig mosolyoghatnékom támad, derűsebbnek látom a dolgokat. Azért közben tudom keltegetni a gyerekeket, noszogatni, hogy keljenek ki az ágyból és kezdjenek készülődni. Lényeg a lényeg 4 perc Hoe Down után gyors fürdőszobai teendők, hajmosás, majd jöhet a méretkezés. Itt kaptam kisebb sokkot, de megnyugtattam magam, épp jókor kezdek nektek írni, mert így én is biztosabban tartom magam a tervekhez. Nekem is megnőttek a számok a táblázatban, elengedtem magam én is a téli szünetben, nem megfelelően ettem és nem is mozogtam annyit, mint kellett volna. Szóval lejegyeztem a számokat, kezdésnek megfelelnek, ezek már csak jobbak lehetnek. Azt még nem is mondtam, hogy közben már 7 óra is elmúlt és minimum 25 perc mire odaérek a szomszéd városba a munkahelyemre kocsival. Mivel tanárként dolgozom egy általános iskolában háromnegyed 8-ra ott illene lenne legkésőbb és még a testkefét sem használtam (első napom van, ne kezdjünk már rögtön rossz ponttal), fel is kellene öltözni, összerakni a notebookot (vinni szoktam magammal, ezen jobban tudok dolgozni), hajat szárítani… Hát negyed 8 után kicsivel sikerült leérjek az autóhoz és majdnem időben meg is érkeztem a suliba 🙂

Ha így visszagondolok a reggeli tervre szinte mindent sikerült beiktatni, kivéve a fényképet, de azt majd holnap. Azért legközelebb majd próbálok kicsit jobban előrelátó lenni és jobban előre készülni este és nem visszaaludni reggel.

Hát az napi feladatok nagyon lefárasztottak, mikor hazaértünk a gyerekekkel úgy éreztem magam, mindjárt elalszom. Viszont a vacsi főzés, egy kis sorozatnézéssel közben, kissé visszahozta belém az életet. Sajnos nem sokáig, úgy éreztem hat körül, hogy nekem mentem aludnom kell, de megszólalt a kis angyal a fülem mellett, hogy nem tehetek ilyet, hiszen ma kezdem nektek írni a blogot és rögtön ne tornázzak. Hát végül  nekiálltam és nem bántam meg. Mindig meglepődöm, hogy mennyivel jobban vagyok torna közben és utána. Az ízületeim jobban mozognak, könnyebbek a mozdulatok, jobb a tartásom és friss vagyok, nem pedig álmos.

Most milyen edzést választottam?

Ma a MORE instructional edzést tornáztam és mostanában többet fogom ezt használni. Ez az edzés olyanoknak ajánlott, akik nagyobb túlsúllyal küzdenek és / vagy már idősebbek. Hát a név már megint megcáfolta önmagát, bár elég sok többletem van nekem is, de mégsem annyi, mint a videón szerepló két hölgynek. Restellem, de ez az edzés már régóta megvan,de azt az instrukciós részét most tornáztam először. Mindig hallottam róla a többi trénertől, hogy ez milyen jó DVD, mert ez szinte egy workshop a dobozban és mennyi hasznos dolog van benne, és most tényleg megbizonyosodtam róla, hogy igaz.

De miért is vettem elő ezt az edzést? Hát azért, mert ez lesz a következő áldozat (vagyis én), mert ebből fogok legközelebb vizsgázni Teresa előtt. Tervem, hogy mester T-Tapp tréner legyek, amihez az szükséges, hogy mind az öt edzésből levizsgázzak (Total Workout, Hit the floor, MORE, Ladybug és Senior Fit) . Ezek közül eddig az első kettő van meg, idénre tervezem a MORE és a Senior Fit edzéseket letenni.

Hogyan is készülök egy ilyen vizsgára? Fogom az edzés anyagát és mondatról-mondatra, szóról-szóra legépelem, amit Teresa mond angolul, majd átírom magyarul. Hát ezt egy sziszifuszi munka. Hallgatsz kb 3 másodpercnyi szöveget, majd megállítod, legépeled, majd újra indítod, de elfelejtetted az elejét, kihagytál egy szót és kezdheted újra azt a részt. Tegnap szinte egész nap ezt csináltam, de csak a 27. percig jutottam a 43-ból, eddig 9 teli gépelt oldalnyi a szöveg.

Ha kész vagyok a szöveggel, persze mivel ilyen lassan gépelődik, közben meg is tanulok sok újdonságot, de elmélet és gyakorlat között nagy különbség van (főleg a T-Tappban, hiszen tudod, itt több van a mozdulatokban, mint amit a szem lát). Utána gyakorolnom kell, hogy én jól és helyesen tudjam csinálni. Majd közben jön a mentorálás egy mentor trénerrel (aki most nekem Trisch Richardson lesz) és segít tanítani a módszert. Itt együtt fogunk tornázni, megmutatja hol vannak a hibalehetőségek, hogy érdemes szólni és jelezni a mozzanatokat szóban, vagy mozdulattal, hogyan javítsam a hibákat, hogyan segítsek, ha valakinek egészségügyi gondjai vannak és nem tud egy gyakorlatot alap módon megcsinálni. Sok sok gyakorlás és nyáron vizsga Teresa előtt.

Szóval visszatérve a mai tornához, végigcsináltam a 43 percet, na ne tévesszen meg az időtartam, kb 20 perc csak a torna, a többi Teresa magyarázata és bemutatása. Azt még nem is mondtam, hogy csak 4 ismétlés van mindenből. 🙂

Azok, akik már kicsit többet tudnak a T-Tappról itt gyanút foghatnak, ha csak 4 ismétlés van, akkor itt van valami más extra, amivel hatásos a torna. És igazuk is van. Ez a 4 ismétlés irtó lassan és megfontoltan van végigtornázva és a végére zizegett a combom, csípőm és minden izmom. Azt hiszem van még mit tanuljak nekem is ebből az edzésből is.

Jó hosszú lettem mára. Még vár rám 30 percnyi szövegátirat az edzésből. Ez a napi kihívásom, minden nap 30 percet töltök edzés gépeléssel és nektek írok a mindennapokról.

Szóval a mai napot úgy érzem jól zártam. Nem stresszelek azon, hogy nem lett tökéletes. Majd holnap jobban fog menni minden.

Ha tetszett amit olvastál, akkor nyugodtan oszd meg velem a véleményed hozzászólásban, vagy írj arról, hogy én miről írjak, mit szeretnél olvasni itt a honlapon.

Köszönöm, hogy elolvastál 🙂

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

16 thoughts on “Új év, új tervek, új szokások – kezdetek

 • Huhh, Anna, ez brutális! A nap kezdete és a vége, no meg a gyakorlás… Le a kalappal előtted! A nyári vizsgákhoz nagyon szurkolok, tutira nagyon jól fogsz szerepelni! Sok sikert a centivesztéshez is! (Én látom ám a videókon, hogy formálódsz, karácsony ide vagy oda!) Nagyon sok motivációt kapok tőled, imádom a tappolást, és miközben csinálom, érzem, hogy minden perce csupa-csupa egészség! Neked is nagyon jó egészséget kívánok, várom a következő beszámolódat! <3

  • Tudod a centiket nem az látszik, ami a fényképeken. Formálódom, de a centin nem látszik változás. De már ennek is örülök, mert sajnos még a centik is csalnak. Lásd mellékelt példa, én 🙂
   Köszönöm a jókívánságokat, neked is hasonló szépeket kívánok!

 • Szia Anna! Vidáman kuncogtam az elején és elképzeltelek,mint Síva… 🙂 De aztán ahogy sinre került a napod,megnyugodtam 🙂 Számomra irtó érdekes volt olvasni egy T-Tapp edző hétköznapjáról,hiszen te “hivatalból” csinálod azt,amit mi kiváncsiságból/élvezetből/hobbiból/változni akarásból.Nekem tetszett a beszámolód és kiváncsian várom a folytatást 🙂

  • Hát örülök, hogy kuncogtál, élőben nem volt olyan vicces 😉
   Köszönöm a támogatást.

 • Minden elismerésem Anna! A reggeli zsonglőrködés az idővel nagyon ismerős! És az esti hulla fáradtság is 🙂 Valahonnan mindig le kell csípni egy kis időt magunkra, hogy bírjuk a tempót. Én is várom a folytatást!

  • Köszi Gabi, hát igen, néha magunkat kell előre venni, mert üres pohárból nehéz adni másoknak, a mienket is fel kell tölteni néha.

   • Le a kalpaggal! Beállok én is a sorba, hogy “töltsem az üres poharamat”! Örülök, hogy Rátok találtam! Kivételesen nagyszerűen motiváljátok egymást, és most már engem is! Meglesznek azok a vizsgák! 🙂

 • Ez kőkemény munka, gratulalok, ezt leírni is sok, nem végig csinálni, szoritok a nyári vizsgádhoz.😄

 • De jó! A More-t és a Senior Fit-et készíted vizsgára! Alig várom, hogy bennünket is taníts a bennük rejlő tükkökre 🙂

  • Hát meglepődtem, annyi mindent tanulok én is. Alig várom, hogy még többet tudjak nektek segíteni!

 • “Teher alatt nő a pálma!”, a mondás szerint! Igen intenzív kezdet! Ismerve a munkabírásodat, tuti, hogy minden simán fog menni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .