Testtípusok

Hogyan határozd meg a testtípusodat T-Tapp módon?

T-Tapp testtípusok

  1. lépés: mérd meg az adott 3 helyen, lehet, hogy segítséget kell, kérj a pontos méréshez
  2. lépés: azonosítsd be, hogy melyik testtípusba tartozol az alább táblázat segítségével!

testtípus méretvétel példa csontváz

Hol kell méretet vegyél?

 

a) Boka-térd távolság: a térdnél fontos hogy a térdkalács közepétől mérj a bokacsontig.

 

b) Térd – csípő távolság: a térdnél most is a térdkalács közepétől mérj, a csípőnél pedig oldalt a forgónál. Úgy tudod meghatározni, ha kissé felemeled oldalra a lábad és ahol meghajlik a lábad kezdeténél kezdj mérni a térdig.

 

c) csípő – borda távolság: itt a csípőcsont tetejétől kell mérni egészen a legalsó bordáig (oldalt kitapogatva, nem elől)

  

 

 

Miért is fontos, hogy tudd milyen a testtípusod?

A csontozat alapján meghatározott testtípus nagyon hasznos lehet a rugalmasság, edzésbeli teljesítmény, hogy tudd hova raktározza a szervezeted a felesleges zsírt, és hogyan állnak a különböző ruhák. Reális célt tudsz kitűzni magadnak, ha ismered a testtípusodat. Nem mellesleg a T-Tapp gyakorlatok végrehajtásában is egyes testtípusok más mozgásteret kapnak a csontozat miatt. Erre érdemes odafigyelni. Teresa Tapp 20 év tapasztalat után alkotta meg ezt a testtípus elemzést, miközben a divat világában modellekkel dolgozott. Nézd csak meg, hogy te melyik testtípusba tartozol, és mit mond róla Teresa.

 

bodytypes táblázat

 

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .