Az én történetem

LoggaWiggler / Pixabay

Többen kérdeztétek tőlem, hogyan is találtam rá erre a tornára. Ebben a kis bejegyzésben elmesélem nektek röviden.

Kislánykorom óta súlyproblémákkal küzdök. A tini kor körül jött el a változás, amikor vékony kislányból teltkarcsú kiskamasz lettem.

Azóta próbálok változtatni a helyzeten. Kipróbáltam rengeteg diétát, mozgásformát. Több-kevesebb sikerrel jártam.

Mikor Amerikában éltem egy évet összebarátkoztam a gyorsgyaloglással, mint sporttal. Avval értem el a legjobb eredményemet. De valahogy itthon nem éreztem rá indíttatást, hogy folytassam. És a kilók visszatértek.

Valahogy a mozgás volt mindvégig a legkritikusabb pont. Az étkezéssel szép eredményeket értem el, egy kódos rendszerrel (ami azóta megváltozott) és a kilófaló lisztek segítségével, egy másik alkalommal.

Volt egy újabb kísérletem a mozgással, konditerembe jártam személyi edzővel tornázni. Hát már az első este elvette a kedvemet a dologtól, mert a sürgősségin kötöttem ki szúró mellkasi fájdalommal.

Ekkor döntöttem úgy, hogy nekem olyan tornát kellene találjak, ami otthon végezhető és nem kell hozzá sok felszerelés és a gyerekek alvásidejébe is beilleszthető. Mivel a gyaloglással, már szimpatizáltam, először egy otthoni gyaloglós tornával kezdtem, ami nagyon jó volt. Majd rátaláltam a T-Tappra. Eleinte nem akartam felhagyni a gyaloglással, mert annyira jól éreztem magam tőle. Azért közben olvasgattam a T-Tappról, ki is próbáltam és rájöttem, váltanom kell.

Először csak az ingyenes videókat csináltam, majd megvettem a könyvet és a fórumokat bújtam. Rengeteget tanultam arról hogy a helyes tartás mennyire fontos. Rengeteget segíthetünk vele a saját testünknek megfelelően működni. Ekkor volt az a pont, amikor felhagytam a gyalogló tornával és áttértem a T-Tappra. Azonnal éreztem a jótékony hatását, időhatékonyan tudtam tornázni, nem kellett órákat kínoznom magam.

Sajnos nem lett fenékig tejfel az életem és nem karcsúsodtam le magamról az összes centit. Végigjártam az összes kifogást, amit csak ki lehetett találni. Az eszemmel tudtam, hogy szuper funkcionális torna van a kezemben, nincs másik ilyen. De a megvalósítás váratott magára.

eredményem

Ekkor jelentkeztem az első 60 napos kihívásomra 2012-ben. Próbáltam összeállítani magamnak egy edzéstervet, kitartani mellette. Túl nagyot és túl sokat akartam egyszerre. Azóta már tudom, inkább tervezzek kicsi dolgokat, amit be is tudok tartani, mint nagyokat, amiket nem. És még így is sikerült szép eredményt elérjek. Heti 2x, néha 3x 15 perces gyakorlatsorral a Runner up 2 kategóriában nyertes lettem. Sajnos akkor nem volt lehetőségem elmenni Floridába.

 

Attól a perctől kezdve ott volt a fejemben a gondolat. Mivel angol tanár vagyok, a nyelvi akadályokkal nem lehet gond. Mivel tanár vagyok: a tanítással sem lehet gondom. És szeretem is ezt a mozgásformát, így hiteles is tudok lenni. Végül döntöttem, beadtam a jelentkezésemet T-Tapp trénerségre.

Rengeteg hegyet kellett megmásszak, mire végre sikerült. Közbejött egy idegi kimerültség, pajzsmirigy problémák, munkahely elvesztése, ami ugye az anyagi források csappanását jelentette. De megcsináltam.  Még csak egyedüli trénerként Magyarországon, de itt vagyok és a tőlem telhető módon próbálom megosztani azt a tudást, amit megtanultam erről a csodálatos mozgásformáról.

Érdekesnek tartom, ezért megosztom!

1 thought on “Az én történetem

  • Anna, örülök, hogy megosztottad ezt a történetet, szívesen olvasnék a mindennapjaidról is többet. Nagyon élvezetes órákat tartasz, nagyon várom a folytatást! Kitartást, sikereket kívánok és azt hogy a vágyaid mielőbb megvalósuljanak!
    Szeretettel: Kati

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .